Vale Gier verblijft toch langer in Waddengebied

 

De volgende ochtend op zaterdag 1 augustus zat de vogel heel rustig in de boomtop te wachten op thermiek. Rond 11 uur vloog de vogel op om rustig zwevend richting het zuiden te gaan. Gezien werd dat de Gier rond een uur of 12 het eiland verliet richting Balgzand nabij Den Helder. Hierna werden die zaterdag geen waarneming van de prachtige vogel gedaan.

Twerwijl iedereen dacht dat de vogel gevlogen was, kwam er op zondag 2 augstus toch weer een melding. Rond 12 uur vloog de Vale Gier opeens boven de Hemmer en later die middag werd de vogel gezien boven De Koog en De Krim en weer boven de Dennen. Het lijkt erop dat de vogel hier weer geslapen heeft want op maandachtochtend werd de vogel weer vliegend boven de Dennen gezien. Ditmaal vertrok de vogel langzaam richting het noorden om vervolgens over te steken richting Vlieland. Rond 16.00 uur werd de vogel daar gevonden zittend in een den nabij het Vuurboetsduin (bij de vuurtoren aldaar). Het lijkt erop dat de vogel zicht dus prima vermaakt op de Waddeneilanden.

De vogel draagt een gele kleurring met de inscriptie R04. Het lijkt erop dat deze vogel in 2014 geboren is in de provincie Biskaje in Spanje en daar geringd is. Zodra dat helemaal duidelijk is zullen we dat hier melden.