Vogelgids & checklist Vogels van Texel

 16,99

De Vogelgids & checklist Vogels van Texel is één van de beste vogelgidsen die er op dit moment verkrijgbaar is. Met meer dan 400 soorten en 1.600 foto’s is dit niet alleen een vogelgids voor Texel, maar eigenlijk voor heel N... Lees meer

Op voorraad

Schoonmaakdoek bij bestellingen boven €100,-
Vandaag besteld, zo snel mogelijk in huis
Ondersteuning van goede doelen

Vogels van Texel & checklist is één van de meest uitgebreide vogelgidsen die ooit is uitgebracht. In een handig en compact zakformaat en meer dan 200 pagina’s, worden meer dan 400 vogelsoorten beschreven en in beeld gebracht. Om de soorten goed in beeld te brengen werden meer dan 1.600 foto’s gebruikt en bij iedere foto staan de kenmerken duidelijk aangegeven. Iedere soort is voorzien van een korte bondige tekst. Ook staat per soort beschreven waar je de soort op Texel kunt vinden.

Naast een complete vogelgids (welke ook bruikbaar is voor andere delen van Nederland), is deze gids ook een checklist waarbij je per soort kunt aangeven of je de vogel gezien hebt en in welke maand van het jaar.

Omdat Texel de meest vogelrijke gemeente van Nederland is, met inmiddels 400 waargenomen soorten, is deze gids dus ook bruikbaar in andere delen van Nederland. Zo koopt u dus niet alleen een Texelse Vogelgids, maar een uitermate goede gids voor geheel Nederland.

De gids is bewust toegankelijk gemaakt voor beginnende en gevorderde vogelaars. De handige streepjes bij de foto’s geven in één oogopslag de meest belangrijke kenmerken per vogelsoort weer.

In de inleidende hoofdstukken worden de belangrijkste vogelgebieden van Texel beschreven. Deze teksten zijn voorzien van een QR code waarmee u direct in Waarneming.nl komt en de meeste recente waarnemingen van die dag kunt zien. Daarom is het altijd handig deze gids bij u te hebben als u Texel bezoekt.