De wereld is mijn atelier

 34,95

Op voorraad

Schoonmaakdoek bij bestellingen boven €100,-
Vandaag besteld, zo snel mogelijk in huis
Ondersteuning van goede doelen

Erik van Ommen is ruim 50 jaar actief als beeldend kunstenaar. In dit boek zien we welke plekken hij in al die jaren bezocht. De reis begint in het zuiden van Afrika en eindigt op Spitsbergen. Het is een verslag vol spectaculaire afbeeldingen, waaruit een grote liefde voor de natuur spreekt. Erik vertelt over zijn belevenissen en over zijn werkwijze. De nadruk ligt op zijn schilderijen, prenten en tekeningen.
Erik heeft een passie voor vogels en die staan dan ook centraal. Maar ook van andere dieren en landschappen maakte hij prachtige kunstwerken. De lezer kan vanuit zijn leunstoel mee op wereldreis. Dit boek is niet alleen een ode aan de kunst en de natuur, maar ook een magistraal overzichtswerk van een van onze belangrijkste vogelschilders.

Erik van Ommen (1956) studeerde in 1983 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten. Hij publiceerde dertig boeken en maakt acryl- en olieverfschilderijen, aquarellen, pastels, etsen, lino- en houtsnedes, Sumi-e schilderingen en videofilms. Hij beschouwt de wereld als zijn atelier en was artist in residence in Japan en op Spitsbergen. Kunst en natuur zijn voor hem onlosmakelijk met elkaar verbonden.