Texel is anders

  • Aanbieding!

 24,99

In ‘Texel is anders’ vertelt een keur van auteurs in 35 hoofdstukken over een grote verscheidenheid aan onderwerpen over het (ei)land en de zee rond Texel. Uiteraard komen op het vogeleiland vogels aan bod: onder meer lepelaars, driet... Lees meer

Op voorraad

Schoonmaakdoek bij bestellingen boven €100,-
Vandaag besteld, zo snel mogelijk in huis
Ondersteuning van goede doelen

In ‘Texel is anders’ vertelt een keur van auteurs in 35 hoofdstukken over een grote verscheidenheid aan onderwerpen over het (ei)land en de zee rond Texel. Uiteraard komen op het vogeleiland vogels aan bod: onder meer lepelaars, drieteenstrandlopers, de vogeltrek en het internationale belang van de Waddenzee voor met name steltlopers passeren de revue.
Andere soortgroepen zijn eveneens vertegenwoordigd: zeehonden, bruinvissen, wilde bijen, mariene vertebraten (ongewervelde dieren), libellen en vlinders. Daarnaast wordt uitgebreid aandacht besteed aan de wilde planten, paddenstoelen en diatomeeën.
Het boek ‘Texel is anders’ bevat verder hoofdstukken over de landschap- en bewoningsgeschiedenis, de zeegrasvisserij, de kustvisserij, eendenkooien en de drinkwatervoorziening. Veel schrijvers en fotografen maar liefst 43 auteurs werkten mee aan dit boek van 296 bladzijden en meer dan 50 fotografen en instanties zorgden voor prachtige afbeeldingen.

 

  • ISBN: 9789070099558
  • Auteur: Jacques de Raad
  • Uitgever: Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer
  • Pagina’s: 296