Bynolyt Yellowbird II ED 8×32

 399,00

Een prachtige kleine, lichtgewicht verrekijker met een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. De kijker heeft een helder, contrastrijk en natuurgetrouw beeld.

Lees meer

Op voorraad

Schoonmaakdoek bij bestellingen boven €100,-
Vandaag besteld, zo snel mogelijk in huis
Ondersteuning van goede doelen

Bynolyt heeft met de Yellowbird ED Type II kijkers een prachtige verrekijker serie met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Het optisch ontwerp is onder de loep genomen en voorzien van een ED (Extra low dispersion) lens element. Deze mooie lichtgewicht kijker is waterbestendig en stikstof gevuld. De kortste scherpstelafstand van 2 meter en een breed gezichtsveld van 145 m kenmerken deze heldere dakkant verrekijker met rubberen bekleding. Kleurfouten en chromatische aberraties worden tot een minimum beperkt. De kijker is helder, contrastrijk en heeft een natuurgetrouw beeld.

Daarnaast biedt de rubber mantel op de behuizing natuurlijk extra bescherming tegen stoten en beschadigingen en is het extra comfortabel bij wat lagere temperaturen. De kijker voelt dan niet zo koud aan.

Wat is ED nou precies en waarom zou dat beter zijn? ED staat voor Extra low Dispersion wat inhoudt dat deze kijker uitgerust is met speciale ED glaselementen. Deze lenselementen zorgen ervoor dat de Chromatische Aberratie (CA), ook wel kleurschifting genaamd, tot een minimum wordt beperkt. Dit resulteert in heldere, contrastrijke en natuurgetrouwe beelden zonder kleurrandjes.

De Bynolyt Yellowbird  wordt geleverd met riem, regenkap, lensdoppen en een tas.