Bynolyt Yellowbird II ED 8×42

 429,00

Een prachtige verrekijker met een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. De kijker heeft een helder, contrastrijk en natuurgetrouw beeld.

Lees meer

Op voorraad

Schoonmaakdoek bij bestellingen boven €100,-
Vandaag besteld, zo snel mogelijk in huis
Ondersteuning van goede doelen

Bynolyt heeft met de Yellowbird ED Type II kijkers een prachtige verrekijker serie met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Het optisch ontwerp is onder de loupe genomen en voorzien van een ED (Extra low dispersion) lens element. Waterbestendig, stikstof gevuld, een kortste scherpstelafstand van 2 meter en een breed gezichtsveld van 131m kenmerken deze heldere dakkant verrekijker met rubberen bekleding. Kleurfouten en chromatische aberraties worden tot een minimum beperkt; de kijker is helder, contrastrijk en heeft een natuurgetrouw beeld.

Een 42mm objectief diameter is misschien wel het beste alternatief tussen draagbaarheid en een goede lichtopbrengst. Het gewicht is zeer acceptabel, ideaal voor een lange wandeltocht of voor mee op reis.  Vogels observeren in de schemering of in de vroege ochtend; met de Yellowbird II ED 8×42 blijft men verrassend veel details en mooie kleuren zien.

De Yellowbird verrekijkers zijn stikstof gevuld en volledig waterdicht.  Daarnaast biedt de rubber mantel op de behuizing natuurlijk extra bescherming tegen stoten en beschadigingen en is het extra comfortabel bij wat lagere temperaturen, de kijker voelt niet zo koud aan.

Wat is ED nou precies en waarom zou dat beter zijn? ED staat voor Extra low Dispersion wat inhoudt dat deze kijker uitgerust is met speciale ED glaselementen. Deze lenselementen zorgen ervoor dat de Chromatische Aberratie (CA), ook wel kleurschifting genaamd, tot een minimum wordt beperkt. Dit resulteert in heldere, contrastrijke en natuurgetrouwe beelden zonder kleurrandjes.

De kijker wordt geleverd met riem, regenkap, lensdoppen en een tas.