Leica Noctivid 10×42

 2.995,00

De Noctivid is de nieuwe standaard in de topkijkerklasse. Door de bouw van het lenssysteem heeft deze verrekijker een ongeëvenaarde scherpte diepte.

Lees meer

Op voorraad

Schoonmaakdoek bij bestellingen boven €100,-
Vandaag besteld, zo snel mogelijk in huis
Ondersteuning van goede doelen

Leica Noctivid 10×42

De Leica NOCTIVID 10×42 is een compacte en stijlvolle verrekijker, maar is tevens ongelooflijk robuust en duurzaam. Deze hoogwaardige verrekijker zijn zeer breed inzetbaar en hierdoor ideaal voor het dagelijks gebruik, waar je je ook bevindt.

De optische en mechanische componenten van de Leica NOCTIVID verrekijker verenigen het beste van de meest recente en meest innovatieve technologieën om een absolute topkwaliteit verrekijker te komen. De optische ingenieurs van Leica hebben maar liefst 12 glazen lenselementen in de verrekijker geïntegreerd, om zo een beeldkwaliteit te behalen die zelfs aan de meest strenge eisen voldoet. Het gebruik van hoogwaardig SCHOTT HTTM (High Transmission) glas zorgt voor een verbazingwekkend natuurlijke kleurweergave.

De Leica NOCTIVID verrekijkers profiteren van een plasma proces, waarbij onder hoge temperatuur de hoogste kwaliteit lenscoatings worden opgedampt. De perfect uitgebalanceerde transmissie-eigenschappen garanderen een perfecte helderheid en kleurweergave, in diverse lichtomstandigheden. Mede hierdoor bieden de Leica NOCTIVID verrekijkers een ongeëvenaarde kijkervaring.

Strooilicht

Groot probleem bij verrekijkers, telescopen en lenzen is het strooilicht. Op een cameralens wordt daarom een grote zonnekap geplaatst, maar op een kijker is dat heel onhandig. Met de bouw van de nieuwe Leica Noctivid 8 en 10 x 42 is speciaal aan dit probleem veel aandacht gegeven. Door het plaatsen van speciale randen aan de binnenkant van de kijkbuizen, het zogenaamde Leica ‘baffle/diafragma’ systeem, wordt vrijwel al het strooilicht tegengegaan. Een veel helderder beeld is het gevolg.

Modificaties aan de individuele lenselementen maakten het mogelijk om een verdere verbetering van de scherpte te realiseren. De door Leica ontwikkelde innovatieve AquaDura coating zorgt voor een kristalheldere weergave onder alle weersomstandigheden en beschermt de lenzen tegen krassen en slijtage. Dankzij deze speciale coating, kunnen vuil en vingerafdrukken moeiteloos van de lenzen verwijderd worden.

Perfecte grip en houvast

De Leica NOCTIVID verrekijkers kunnen gemakkelijk met één hand vast gehouden worden en dankzij de korte bouwlengte wordt het gewicht gecentreerd in de handpalm. De rubberen bekleding biedt een uitstekende grip, absorbeert schokken, voorkomt wegglijden en geeft de Leica NOCTIVID in het gebruik tegelijkertijd een heerlijk comfortabel gevoel. Een gepatenteerde hardheid klasse 8 coating, biedt alle zichtbare metalen oppervlakken van de robuuste magnesium body extra bescherming.

De scherpstelling is ongekend precies. Met het scherpstelwiel kunnen verafgelegen onderwerpen en de kleinste details dichtbij, zeer snel en ragscherp in beeld gebracht worden. Door de speciale bouw is de scherptediepte van het beeld ongekend. Dit houdt in dat een vogel die door een struik hipt moeiteloos scherp gehouden kan worden. Het focuswiel hoeft nauwelijks gebruikt te worden.