Meopta Meopro Air 8×42 HDED+

 799,00

Op voorraad

Schoonmaakdoek bij bestellingen boven €100,-
Vandaag besteld, zo snel mogelijk in huis
Ondersteuning van goede doelen

Nieuw in 2021 in het assortiment van Meopta  is de MeoPro Air HDED+ verrekijker. De met rubber versterkte magnesium body heeft een moderne uitstraling, een ergonomische vorm met open brug, en ligt uitstekend in de hand. Het optische systeem maakt gebruik van fluoride HD-componenten, wat zorgt voor een scherp beeld van de hoogste kwaliteit.
De Meopta MeoPro Air verrekijkers zijn buitengewoon goed bestand tegen vocht, stof, temperatuurschommelingen en schokken.

Om de naam van de Air waar te maken, is de behuizing gemaakt van een lichtgewicht en duurzame magnesiumlegering die in het midden wordt verzwaard door het prisma-ontwerp, zodat de kijker comfortabel in de hand ligt. Daarbij heeft de Meopta Meopro Air HD een open brug / dubbel scharnier dat verder zorgt voor een lager gewicht zonder in te boeten aan kracht of stabiliteit. Beschermende rubberen bekleding omhult het lichaam en zorgt voor een slipvaste grip, vooral in koude en natte omstandigheden. De behuizing is gevuld met stikstof en afgedicht om waterdicht te zijn en bestand tegen interne condensatie in extreme omstandigheden.

Extra-lage dispersie (ED) fluorideglaslenzen, behandeld met gepatenteerde antireflectie MeoBright multicoatings, en compacte Schmidt-Pechan-prisma’s leveren levendige, ware kleurenbeelden die helder en scherp zijn over het hele gezichtsveld. De lenzen zijn verder behandeld met Meopta’s gepatenteerde MeoShield- en MeoDrop-exterieurcoatings die de lensoppervlakken beschermen tegen krassen en het reinigen van oliën en andere verontreinigingen gemakkelijk maken zonder residu achter te laten. Deze coatings zorgen ervoor dat de lenzen vrij blijven van onvolkomenheden die uw glaspartij kunnen verstoren en u laten onderdompelen in het zicht. Het optische systeem, gecombineerd met de vergroting en lensdiameters, produceert een lange oogafstand en brede uittredepupil die de brede kijkhoek aanvullen – dit vertaalt zich in een kijkervaring die vrijwel geen vermoeidheid van de ogen elimineert en de noodzaak om uw hoofd zijdelings te bewegen aanzienlijk vermindert – aan de zijkant om de hele scène voor je te zien.

De oculairen van de Meopta MeoPro Air HDED+ zijn volledig uitdraaibaar. Dit maakt het eenvoudiger om stof en eventuele zanddeeltjes weg te halen. Ook zijn deze oculairringen als nieuw verkrijgbaar. De objectiefdoppen voorzien van een magneetsluiting, waardoor deze ook makkelijker vervangbaar zijn.

De Meopta MeoPro wordt geleverd inclusief luxe accessoires. Zo is de verrekijker voorzien van een luxe Meopta draagtas en een comfortabele Meopta draagriem.

Kenmerken Meopta Meopro Air 8×42 HDED:
• Geassembleerde en ontwikkelde premium optiek uit Europa
• Rubberen versteviging voor verbetering van de stootbestendigheid
• Chassis van magnesiumlegering
• HD optisch systeem
• ED glas voor een betere kleurechtheid
• Ontwerp met open scharnier
• Scherpstelknop en dioptrie-instelling in één