Swarovski NL pure 12×42

 2.727,00

Deze topkijker is voorzien van Swarovski haar nieuwste technieken, hierdoor is het beeld van deze kijker ongeëvenaard. De vergroting van 12x geeft veel detail.

Lees meer

Op voorraad

Schoonmaakdoek bij bestellingen boven €100,-
Vandaag besteld, zo snel mogelijk in huis
Ondersteuning van goede doelen

De nieuwe NL pure 12×42 
De revolutionaire swarovision technologie van swarovski optik zoals deze voor het eerst werd toegepast bij de EL verrekijkers is nu verder verbeterd en maakt nu bij de nieuwe NL pure 42 een voor verrekijkers tot nu toe ongeëvenaarde beeldkwaliteit mogelijk. De combinatie van field flattener lenzen en hd-optiek zorgt voor een indrukwekkende beeldresolutie in het gehele gezichtsveld. Geeft dus een maximaal contrast zelfs bij schemering. Door de grote oogafstand genieten ook brildragers van het gehele groothoek-gezichtsveld.

Field flattener lenzen – scherp helemaal tot aan de rand
De beeldscherpte van de nieuwe NL pure werd nog nooit tevoren in enig andere verrekijker bereikt. De gebruikte field flattener lenzen doen een nagenoeg vlak beeld ontstaan. Zelfs de fijnste structuren en de kleinste details worden zo tot aan de rand haarscherp weergegeven. Voor het eerst krijgt de natuurwaarnemer een perfect beeld zonder storende vertekeningen. De uitstekende beeldkwaliteit in het volledige gezichtsveld maakt permanent bijstellen overbodig en zorgt ervoor dat alle details zeer snel in beeld komen.

Super breed beeldveld
Door het anders positioneren van de prisma’s heeft Swarovski het onmogelijke bereikt. Deze kijker met een vergroting van 12x heeft een beeldveld van maar liefst 113 meter op 1.000 meter afstand. Dit is ongekend voor een 42 mm kijker.

High-definition – voor maximaal contrast
De fluoride-houdende hd-lenzen reduceren kleurranden tot een minimum. Voor contrastrijke afbeeldingen met haarscherpe contouren.
In vergelijking met gebruikelijke glassoorten behaalt men hiermee duidelijke verbeteringen qua resolutie en contrast. Ervaar een volledig nieuw inzicht in de wereld van kleuren en vormen in de natuur.

Grote oogafstand – 100% gezichtsveld voor brildragers
De nieuwe NL pure heeft net als de EL modellen een grotere oogafstand. Hierdoor overzien ook brildragers het volledige groothoek-gezichtsveld en kunnen ze genieten van de unieke randscherpte van de nieuwe NL pure. De afneembare draaidoppen kunnen individueel in meerdere standen worden ingesteld. Naast de maximale instelling (compleet uitgedraaid) en de instelling voor brildragers (compleet ingedraaid) beschikken de draaidoppen over een vastklikkende tussenstappen.

Geoptimaliseerde coating – voor de meest natuurgetrouwe kleurweergave
De verder ontwikkelde coatings van de lenzen en prisma’s  garanderen bij deze nieuwe kijker een absoluut natuurgetrouwe kleurweergave en een uitstekende beeldhelderheid.
Voor indrukwekkende waarnemingsbelevingen, ook in de schemering.
De swaroclean coating, aangebracht op de buitenste oculair- en objectieflenzen, heeft een vuilafstotende werking en vereenvoudigt zo het verwijderen van bijvoorbeeld watervlekken, insecticiden of boomhars.

Meer natuurlijke vormgeving
Uniek aan de NL pure is de vormgeving. Door de gedraaide prisma ontstond er ruimte om aan de zijkant van de kijker welvingen aan te brengen waardoor de kijker een unieke vorm kreeg. Hierdoor ligt de kijker perfect in de hand wat stabiliteit, ook voor de oudere gebruiker, ten goede komt. Ondanks het serieuze gewicht is deze kijker prettig te hanteren. De scherpstelknop is ten opzichte van de EL iets verplaatst en ligt nog natuurlijker onder bereik van de wijsvinger.

Datasheet

Kijkertype                         Dakkant
Objectief Ø (Mm)            42mm
Vergroting                        12x
Uittredepupil (Mm)       3,5
Gezichtsveld (M)            113
Close Focus (M)             2.6
Gewicht (Gr)                   840

Lees hier onze review!

Bestel bij deze kijker een voorhoofdsteun voor nog meer kijkcomfort en stabiliteit.