Vogelinformatiecentrum

Ruim zes jaar geleden kwam Swarovski met een nieuwe lichtgewicht verrekijker op de markt. De CL companion 8x30 en de 10x30. Deze kijker werd een groot succes. Nu 6 jaar later is de kijker toe aan een update. De nieuwe CL companion is er. Wij kregen als eerste de mogelijkheid deze nieuwe lichtgewicht verrekijker van Swarovski te testen in het veld. 

Lees meer...

In de week voor 13 oktober (en daarvoor) werden veel voorbereidingen getroffen voor het Dutch Birding Vogelweekend 2017, inmiddels alweer de 32e editie. Het Vogelinformatiecentrum & Dutch Birding waren bezig met inrichten van de winkel, buffetten, vogelexcursies, beantwoorden van veel vragen, avondprogramma’s opstellen en het initiëren van de Whatsapp-groep. In 2018 wordt het Dutch Birding najaarsweekend van 12 t/m 15 oktober gehouden.

Lees meer...

Het is altijd al een wens geweest om goede jassen en fleeces voor vogelaars in huis te hebben. In het merk Paramo hebben we echt een partner gevonden die op alle fronten voldoet. Vogelaars willen een lichte jas die niet teveel ritselt, wind- en waterdicht is, en met veel zakken. En je moet hem eigenlijk overal aan kunnen doen. Paramo jassen en fleeces voldoen hier ruimschoots aan. Daarnaast heeft Paramo ook nog eens een filosofie die ons erg aanstaat. Wij zijn er ook trots op dat we de eerste Paramo-dealer in Nederland zijn. 

Lees meer...

Van vrijdag 13 oktober tot en met maandag 16 oktober 2017 wordt (alweer het 32e) het Dutch Birding-vogelweekend georganiseerd. De organisatie is in handen van het Vogelinformatiecentrum Texel en de Dutch Birding Association. Doel van dit weekend is om met veel vogelaars in het veld, zoveel mogelijk interessante vogels te vinden. Gedurende de avonden (vrijdag, zaterdag en zondagavond) worden er in het Eierlandsche Huis in de Cocksdorp, lezingen over vogels georganiseerd. Deze zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

Lees meer...