Vogelinformatiecentrum

Het Wadden Vogelfestival met de Texel Big Day op 12 en 13 mei beloofd weer een waar vogelfeest te worden. Voor vogelaars en mensen die van vogels houden wel te verstaan. Het gehele weekend zal Texel in het teken van vogels kijken staan. Op verschillende punten zijn vogelkijkpunten ingericht en er is een grote verrekijker & telescopenshow in het Vogelinformatiecentrum. Ook zijn er het hele weekend excursies voor het goede doel. Op 12 mei vindt de Texel Big Day plaats waarbij 15 teams 24 uur fietsend het eiland rondgaan voor het goede doel. 

Lees meer...

Met een goede verrekijker en of telescoop is het erg prettig vogels kijken. Veel mensen kiezen voor een lichtsterke verrekijker om ook met minder mooi weer een helder beeld te hebben. Maar wist u dat een paar vette vingers of een beetje stof op de lenzen, de lichtdoorlatendheid al met meer dan 10% kan verminderen?

Lees meer...

In 2017 is in opdracht van Natuurmonumenten een aantal grote werkzaamheden aan de Vogelboulevard op Texel gestart. De Vogelboulevard bestaat uit een aantal natuurgebieden tussen de Teso haven en de vuurtoren aan de oostkant van het eiland. Met de fiets en auto kan je al deze gebieden prachtig bekijken. In 2017 is dus opdracht gegeven een aantal gebied uit te breiden of te verbeteren. 

Lees meer...