Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is deze week gestart met de eerste exclusieve mini-bus excursies over Texel. Deze exclusieve vorm wordt nog niet aangeboden. Er zijn mogelijkheden van een halve dag langs de Vogelboulevard, een halve dag door het Nationaal Park Duinen van Texel of een hele dag waarbij beide routes gecombineerd worden. De eerste busexcursie zat meteen vol en de mensen werden getracteerd op een schitterende Hop. 

Lees meer...

Net als voorgaande jaren waren het Vogelinformatiecentrum en het Nationaal Park Duinen van Texel ook dit jaar weer aanwezig op de British Birdwatching Fair 2017 in Rutland Water (Engeland). Deze Birdfair is de grootste ter wereld en trekt jaarlijks 30-35.000 bezoekers. De Birdfair is een beurs voor mensen die van natuur houden en dan speciaal vogelaars. Je vindt er alles wat met vogels kijken te maken heeft. Ieder land waar het goed vogels kijken is, biedt zich op de Birdfair als vakantiebestemming aan, zo ook Texel. 

Lees meer...

Van vrijdag 13 oktober tot en met maandag 16 oktober 2017 wordt het Dutch Birding-vogelweekend georganiseerd. De organisatie is in handen van het Vogelinformatiecentrum Texel en de Dutch Birding Association. Doel van dit weekend is om met veel vogelaars in het veld, zoveel mogelijk interessante vogels te vinden. Gedurende de avonden (vrijdag, zaterdag en zondagavond) worden er in het Eierlandsche Huis in de Cocksdorp, lezingen over vogels georganiseerd. Deze zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

Lees meer...

Tijdens het Wadden Vogelfestival mochten wij een primeur van Leica delen. De nieuwe Trinovid 8x32HD en 10x32HD. Eindelijk een oer degelijke kleine en lichte kijker in de Trinovid serie. Leica staat bekend om haar topkijkers die oer-degelijk zijn. In 2016 deed Trinovid 42HD serie haar intrede. Een geweldige kijker in de prijsklasse rond de 1100 euro. Geen lichte kijker maar wel een lichtsterke kijker. Nu is daar de Trinovid 32HD serie en wij mochten hem voor u als eerste testen.

Lees meer...