Vogelinformatiecentrum

Deelnemers aan de vogelrace Texel Big Day en de vogelexcursies van het Wadden Vogelfestival brachten dit weekend 6.500 euro bijeen voor ernstig bedreigde vogelsoorten op de Texelse stranden. Zo werden de kwetsbare strandbroeders de echte winnaar van het vogelfestival, een initiatief van Nationaal Park Duinen van Texel en het Vogelinformatiecentrum. Ondertussen genoten een groot aantal vogelaars en natuurliefhebbers van de duizenden vogels en zeldzaamheden die werden ontdekt.

Lees meer...

In maart 2017 werd hij aangekondigd: de eerste moderne dubbeltelescoop, de BTX. Geheel gebaseerd op het ATX concept. De ATX is een telescoop bestaande uit twee delen, een lens en een oculairmodule. Nu is er een nieuw oculair met de naam BTX. Deze BTX is gemaakt om met twee ogen tegelijkertijd te kijken, net als bij een verrekijker. Dit geeft een geheel nieuwe kijk-ervaring. Als Vogelinfomatiecentrum gingen we naar Oostenrijk om deze geweldenaar te testen. 

Lees meer...

Op 6 & 7 mei organiseren het Vogelinformatiecentrum en het Nationaal Park Duinen van Texel weer het Wadden Vogelfestival op Texel. Dit weekend zal geheel Texel in het teken staan van vogels kijken en genieten van de natuur. Kom ook en bezoek het Vogelinformatiecentrum voor een heerlijke vogelexcursie of bezoek één van de Vogelkijkpunten op Texel. Overal staan vrijwilligers paraat om alles over de vogels te vertellen. Doe mee met de Big Day. Er is dat weekend veel te doen. 

Lees meer...