Meimaand vogelmaand, maar ook verrekijkermaand

Bij het Vogelinformatiecentrum is de meimaand niet alleen vogelmaand, maar ook verrekijkermaand. Dit houdt in dat het vogelinformatiecentrum in de maand mei alle dagen open is, dus ook op de zondagen. Dan zijn we open van 11.00 – 17.00 uur. Dus als je op zoek bent naar een nieuwe (of gebruikte) verrekijker of telescoop, dan kan je in mei ook op zondag bij ons terecht.

van 2 tot en met 12 mei is er in het Vogelinformatiecentrum een Swarvoski-show met alle modellen verrekijkers en telescopen van dit bekende merk (ook met de AX visio).

Op 11 en 12 mei is er tijdens het Wadden Vogelfestival een grote optiekshow waar productspecialisten van de meeste merken aanwezig zijn. Op zaterdag staan alle specialisten op het Waterplein aan de Kikkertstraat in De Cocksdorp en op zondag is de optiekshow in en achter het Vogelinformatiecentrum. De merken Swarovski, Bynolyt, Zeiss, Opticron, Meopta, Kowa en Manfrotto zijn beide dagen aanwezig. Kom langs en je kan hier alles in de praktijk uittesten, ook de allernieuwste modellen zoals de nieuwe Swarovski kinderkijker (7×28) en ‘s werelds eerste slimme verrekijker (AX Visio 10×32) kan je zelf testen.

Ook kan je de gehele maand mei bij het Vogelinformatiecentrum terecht voor het schoonmaken van je huidige verrekijker of telescoop. Dit doen we altijd gratis terwijl je wacht (met gratis koffie of thee). Ook hebben we voor vele modellen verrekijkers (en telescopen) wisselstukken en kunnen we service verlenen. Wil je een nieuwe verrekijker en wil je je huidige kijker inruilen, ook dat is vaak mogelijk. Kom bij ons langs voor een goede prijs. Is je kijker nog wel goed maar economisch niet veel meer waard, dan bieden we je een korting aan en doen we jou oude kijker gratis over aan een goed doel in Afrika of een ander ontwikkelingsland waar vogels kijken en beschermen nog in de kinderschoenen staat. Wij ondersteunen op deze manier verschillende projecten

Onze openingstijden deze maand zijn:

Maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 18.00 uur
Zondag van 11.00 – 17.00 uur

Tijdens het Wadden Vogelfestival, op 11 en 12 mei, zijn we beide dagen van 9.00 – 18.00 uur geopend.