Met de (klein)kinderen naar buiten

We horen het vaak in het Vogelinformatiecentrum. Mensen die vertellen dat hun liefde voor de natuur begonnen is toen ze klein waren. Samen beukennootjes zoeken met opa en oma. Vogels voeren in de tuin. Schelpen zoeken op het strand en daar de scholekster en de drieteenstrandloper ontdekken. Of: ‘ik ging altijd mee vogels kijken met mijn vader’. We hebben een paar leuke kinder-cadeau-tips voor u. Om nu samen plezier van te hebben en met elkaar wat stapjes op het groene pad te zetten. We hebben vier producten voor u uitgezocht, maar er is veel meer in de winkel. We zijn alle dagen behalve zondag open van 10-18.00 uur. Als u iets anders in deze richting zoekt, kom langs of bel ons even; niet alles staat in de webshop.

EEN: De vogelgids voor kids

Een leuke gids voor jonge natuurliefhebbers met allerlei praktische tips, mooie foto’s en tekeningen. Kinderen en jongeren die vogels willen leren herkennen, kunnen er hun hart mee ophalen. Ze vinden er bijvoorbeeld informatie over wat de koolmees, spreeuw of merel eet.  Je kunt stap voor stap leren hoe je een verrekijker moet instellen en leest over vogelgeheimen en vogeltrek. Achterin kun je op een afstreeplijst schrijven wat je gezien hebt. Er zijn 116 bekende vogelsoorten uit Nederland en België beschreven. Leuk en leerzaam voor alle generaties!

TWEE: Dier en sporen

Een leuk kaartspel voor het hele gezin waarbij je pootafdrukken van dieren leert herkennen. Het is ook te gebruiken als memory-spel. Goed geschikt voor donkere of regenachtige dagen waarop je écht niet naar buiten gaat.

DRIE: de eerste kijker

De Bynolyt Voyager 8×26 is uitstekend geschikt als instapkijker voor kinderen en jongeren. Een kleine lichte kijker waarmee je aanzienlijk veel meer ziet dan met het blote oog. Het beeld is helder en contrastrijk, de prijs al snel binnen bereik.

VIER: Vogelkijkkaart Texel

Dé vogelkijkkaart van Texel is niet speciaal voor kinderen gemaakt. Het is een overzichtskaart van het eiland met daarop alle vogelkijkpunten, natuurgebieden en vele wandel- en fietsroutes. De kaart staat boordenvol met kleine foto’s van vogels. Een mooie kaart om straks uw weg op Texel te vinden en om nu samen te kijken hoeveel vogelsoorten u al kent en waar u ze op kunt gaan opzoeken.