Vogelinformatiecentrum

van 12 tot en met 15 oktober hebben we samen met Dutch Birding weer het Dutch Birding Vogelweekend georganiseerd. Het was het 33e Dutch Birding najaars weekend. Wietze Janse schrijft jaarlijks persoonlijk verslag van dit vogelweekend. U leest hier alles over de waargenomen soorten, de leuke weetjes, prijswinnaars enz. 

Lees meer...

Het heeft even geduurd, maar Swarovski heeft nu een variabele phone adapter (VPA). Een digiscoopadapter die geschik is voor zo goed als alle telefoon. Fotograferen door je telescoop of verrekijker wordt nu heel gemakkelijk. Het is in mijn opinie voor het eerst dat er een goede universele adapter voor verschillende telefoons op de markt komt. De adapter met een ring die op je Swarovski-telescoop past of op je verrekijker past kost 189 of 199 euro.

Lees meer...

Van vrijdag 12 oktober tot en met maandag 15 oktober 2018 wordt (alweer het 33e) het Dutch Birding-vogelweekend georganiseerd. De organisatie is in handen van het Vogelinformatiecentrum Texel en de Dutch Birding Association. Doel van dit weekend is om met veel vogelaars in het veld, zoveel mogelijk interessante vogels te vinden. Gedurende de avonden (vrijdag, zaterdag en zondagavond) worden er in het Eierlandsche Huis in de Cocksdorp, lezingen over vogels georganiseerd. Deze zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

Lees meer...

Swarovski heeft twee geheel nieuwe statieven op de markt gebracht. In tegenstelling tot de Optiek zoekt Swarovski voor de associores altijd de samenwerking met andere sterke partners op de markt. Voor deze gloednieuwe statieven hebben ze de samenwerking met Gitzo gezocht. De kenners weten dan dat het om kwalitatief hele hoogwaardige statieven gaat. 

Lees meer...