Vogelinformatiecentrum

Van vrijdag 12 oktober tot en met maandag 15 oktober 2018 wordt (alweer het 33e) het Dutch Birding-vogelweekend georganiseerd. De organisatie is in handen van het Vogelinformatiecentrum Texel en de Dutch Birding Association. Doel van dit weekend is om met veel vogelaars in het veld, zoveel mogelijk interessante vogels te vinden. Gedurende de avonden (vrijdag, zaterdag en zondagavond) worden er in het Eierlandsche Huis in de Cocksdorp, lezingen over vogels georganiseerd. Deze zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

Lees meer...

Swarovski heeft twee geheel nieuwe statieven op de markt gebracht. In tegenstelling tot de Optiek zoekt Swarovski voor de associores altijd de samenwerking met andere sterke partners op de markt. Voor deze gloednieuwe statieven hebben ze de samenwerking met Gitzo gezocht. De kenners weten dan dat het om kwalitatief hele hoogwaardige statieven gaat. 

Lees meer...

In 2017 stond het Wadden Vogelfestival in het teken van de Strandbroeders. Tijdens de vogelexcursies en tijdens de Texel Big Day werd geld in gezameld voor de broedvogels van onze stranden. Met een deel van het geld is een bijdrage geleverd aan de vogelkijkhut in de uitbreiding van natuurgebied Dijkmanshuizen aan de Vogelboulevard. Een ander deel van het geld is gebruik om borden te laten maken om de strandafzettingen beter te markeren. 

Lees meer...

Dat u in het Vogelinformatiecentrum goed terecht kunt voor verrekijkers en telescopen wist u misschien al. Nergens anders krijgt u een echt advies uit de dagelijkse praktijk en nergens kunt u zelf alle modellen testen in een vogelrijke en natuurlijke omgeving. Maar ook voor informatie over het fotograferen door een verrekijker of telescoop (digiscopen) kunt u bij het Vogelinformatiecentrum terecht. 

Lees meer...