Onze VogelApp 15.000 keer gedownload!

Heel trots zijn we op het feit dat onze recent gecreeerde VogelApp – Vogels van Nederland en België maar liefst 15.000 keer is gedownload!

De VogelApp van het Vogelinformatiecentrum hebben we in 2022 samen met de Duitse development-partner Sunbird Images gecreëerd in navolging op de twee vogelgidsen die we in 2021 en 2022 geschreven hebben. In de app staan de 320 meest voorkomende vogelsoorten beschreven. Naast de prachtige uitgesneden foto’s van elke soort en de tekstuele informatie heeft de app ook veel extra functies. In de gratis versie is er namelijk nog een handmatige determinatiesleutel, kun je soorten die op elkaar lijken direct met elkaar vergelijken en zie je een verspreidingskaart. Ook kun je de namen van de vogelsoorten in maar liefst 20 talen laten weergeven. De extra functies die betaald zijn omvatten geluiden van alle soorten, video’s en foto’s van de eieren van elke soort, een automatische foto- en geluidsdeterminatiesleutel en de mogelijkheid om de 160 vogelsoorten in 3D weergave te laten zien of via de camera in de ruimte weer te geven. Nog niet zeker of je de betaalde versie een meerwaarde vindt? Wanneer je de app voor het eerst gebruikt krijg je de mogelijkheid de betaalde versie van onze app voor 7 dagen gratis uit te proberen.

Met dit kleine team van het Vogelinformatiecentrum hebben we de afgelopen tijd veel mooie dingen mogen ontwikkelen en is er enorm veel werk in deze app gaan zitten, maar we zijn er ontzettend trots op. Het fijne van een app, in vergelijking met boeken, is dat je regelmatig nieuwe updates kan invoegen om de app nog mooier en beter te maken. De komende tijd zullen we hier dan ook aan gaan werken.

We zouden het heel erg waarderen als je een goede review achter wilt laten in één van de appstores. Hiermee zien meer mensen de app en kunnen nog meer mensen genieten van de Vogelpracht!

De app nog niet gedownload? Wacht niet langer, download de VogelApp snel! Via de app stores kun je de app vinden onder de naam ‘Vogels van Nederland en België’, maar je kunt voor Android ook hier klikken en voor Apples hier.