Zaterdag 11 febrauri presentatie nieuwe fotogids Vogels van Europa

Op zaterdag 11 februari wordt in het Vogelinformatiecentrum op Texel een nieuwe en meest complete fotogids gepresenteerd. Deze nieuwe gids, Vogels van Europa is een vertaling uit het Engels. Eerder verscheen deze gids onder de titel European Birds, toen was het al een geweldige gids. De Nederlandse versie wordt uitgegeven door Noordboek en de vertaling is uitgevoerd door Ger Meesters. Veel foto’s zijn afkomstig van Agami Photo Agency van Marc Guyt en Roy de Haas, ook verantwoordelijk voor alle foto’s in het inmiddels bekende Handboek.

Deze gids is geen veldgids, daarvoor is deze te zwaar en omvangrijk, maar is wel een onmisbaar werk voor iedere vogelaar. Het is een heerlijk compleet boek waarin 900 verschillende vogelsoorten worden behandeld. Met circa 4600 verschillende foto’s blijft er bijna geen kleed onbesproken.

Op 11 februari kunt u in het kader van deze gids op vogelexcursie. Bij aankoop van deze gids krijgt u 5 euro korting op uw excursie (dit wordt dan na de excursie verrekend met de aankoopprijs van de gids). Dit geldt dus alleen voor de snelle inschrijvers voor deze excursie.

We organiseren drie excursies rondom de boekpresentatie.

Klik hier om deze prachtige gids al te bestellen. Je krijgt hem direct na 11 februari toegestuurd. 

De gids wordt officieel om 15.00 uur gepresenteerd. Hieronder vindt je hierover meer informatie. Wil je daarbij aanwezig zijn, zie hieronder.

Excursies en boeklancering 11 februari 2023

Ga op 11 februari mee op vogelexcursie op het vogeleiland Texel onder deskundige begeleiding en krijg vijf euro korting op de excursie bij aankoop van het boek. Op deze dag staan de excursies in het teken van Vogels van Europa en u kan erbij zijn! Om zeker te zijn van een plek, reserveert u hier alvast: www.vogelexcursiestexel.nl/excursies-overzicht of klik op de link onderaan dit bericht. (De korting wordt in het Vogelinformatiecentrum verrekend.)

Zo kunt u op Vogelherkenningsexcursie of Langs de Vogelboulevard. Wat het bijzonder maakt is dat u direct na de excursie de mogelijkheid heeft het boek aan te schaffen. Zo heeft u het boek als eerste in handen en kunt u alvast op uw gemak door deze prachtige gids bladeren.

Boekpresentatie 15.00 uur in Vogelinformatiecentrum Texel

Ger Meesters: toelichting over hoe een vertaling gaat.

Marc Guyt: verhaal over fotografie.

Onthulling van het eerste exemplaar en overhandiging aan Theo Verstrael – directeur van SOVON-Vogelonderzoek.

Wilt u aanwezig zijn bij de presentatie in het Vogelinformatiecentrum, geef u dan op, er is beperkt plaats. Mail uw aanmelding naar info@noordboek.nl.

Over het boek

Vogels van Europa is een gemakkelijk te gebruiken, praktische en toegankelijke gids over alle vogels van Europa. Met meer dan 900 soorten, geïllustreerd met meer dan 4.700 foto’s en inclusief 540 kaarten gemaakt in samenwerking met Birdlife International is dit de meest uitgebreide, gezaghebbende en ambitieuze fotogids die ooit is gemaakt.

De gedetailleerde beschrijvingen van het verenkleed maken de determinatie van alle vogels mogelijk – man, vrouw, broedend, niet-broedend, volwassen en onvolwassen, evenals onderscheidende ondersoorten. Voor natuurliefhebbers en vogelaars van elk niveau zijn duidelijke teksten en details over verspreidingsgebied, status en habitat toegevoegd, en een ongeëvenaarde selectie foto’s. De foto’s zijn natuurgetrouw en informatief én een lust voor het oog, waardoor dit een prachtig boek is om van te genieten.

De auteurs zijn internationaal gerenommeerde vogelexperts en fotografen. Zij hebben tientallen belangrijke vogelpublicaties op hun naam staan.

‘Een geweldig overzichtelijke gids en superfijn naslagwerk dat ik iedere dag gebruik!’
– Paul Böhre, samensteller Roots Vogelmagazine

Vogels van Europa. De meest complete vogelgids | Andy Swash, Hugh Harrop, Rob Hume, Robert Still ISBN 978 90 561 5947 4 | Hardcover | 640 pagina’s | verkoopprijs € 39,90 | Verschijnt 14 februari bij Noordboek

Bijlagen

2.4 MB pdf Inkijk_Vogels van Europa.pdf
Hyperlink Vogelexcursies Texel
711 KB jpg OMS_voor_VogelsVanEuropa_hr.jpg

 

Klik hier om deze prachtige gids al te bestellen. Je krijgt hem direct na 11 februari toegestuurd.