Vragen staat vrij in De Marel

Steeds meer mensen weten Natuurcentrum De Marel te vinden. De medewerkers van het Vogelinformatiecentrum zijn daar uw gastheer of -vrouw. Jong en oud brengen een bezoekje. Ze komen spelen in de speelnatuur, maken een wandeling, boeken een excursie, shoppen in de winkel, bestellen een kopje koffie met appeltaart, worden lid worden van Natuurmonumenten enzovoort enzovoort. Vragen, veel vragen worden er gesteld. We hebben ze een dagje verzameld en laten u even meegenieten. Heeft u een goede verrekijker die niet te duur is? We hebben een foto gemaakt van een vogel bij ons huisje, is dit een patrijs of een fazant? Haben Sie auch Buechen in die Deutsche Sprache? Woont u op Texel? Waar kan ik een lepelaar zien? Hoe heten die kleine vogeltjes die je de hele tijd hoort zingen? Ik zoek een cadeautje voor mijn moeder, heeft u een idee? Wat is het verschil tussen een wulp en een kluut? Welk voer kan je de vogels in deze tijd van het jaar het beste geven? Wat is de kortste weg naar de Slufter? Hoe moet dat nu met al die dode grote  sterns? Moet je een insectenhotel na gebruik schoonmaken? Welke orchideeën bloeien er? Ik dacht dat ik de Wielewaal hoorde, kan dat? Is de Vale Gier er nog? Hoe doet de grutto het hier? Welke vogelgids raadt u me aan? Zijn de puzzels uit de Oerrr-kinderhoek ook te koop? Zijn jullie al lang open?

Het was een fazant, veldleeuweriken hoor je hier overal en een insectenhotel hoef je niet schoon ter maken. Een goede verrekijker voor een beste prijs, natuurlijk hebben we die. Meer weten? Kom gerust bij ons langs!

Natuurcentrum De Marel is te vinden op Nieuwlanderweg 38 in De Waal. Elke dag geopend van 10 tot 5, op zondag van 11 t0t 5, op maandag gesloten.