De mooiste fotolocaties van Texel

 19,90

Het boek De mooiste fotolocaties van Texel is de ultieme locatiegids voor natuur- en landschapsfotografie op Texel. In het boek zijn maar liefst 45 gebieden en 160 locaties in detail beschreven.

Lees meer

Op voorraad

Schoonmaakdoek bij bestellingen boven €100,-
Vandaag besteld, zo snel mogelijk in huis
Ondersteuning van goede doelen

In de reeks ‘De Mooiste Fotolocaties van Nederland’ wordt u meegenomen de vele schitterende en verrassende plekken in onze natuur. Texel is dermate rijk en gevarieerd dat dit een eigen boek verdient! De maar liefst 45 opgenomen gebieden -goed voor 160 locaties- onderstrepen dit nog maar eens. Bij Texel denkt u meteen aan de vele vogelsoorten die er broeden, rusten bij hoogwater of bijkomen op doortocht. Maar Texel heeft nog veel meer te bieden! Landschapsfotografen halen hun hart op in de jonge duinen, op het ruwe strand of bij een van de vele bollenvelden. Strand, duinen, duinvalleien, polders, dijken en wad zorgen voor een ongekende variatie aan planten, die op hun beurt weer garant staan voor een rijk insectenleven. Texel heeft niet voor niets het enige insectenreservaat van Nederland.

Waar begint u bij de verkenning van Texel? Wat zijn de beste plekken, wat is het beste moment van het jaar of de dag en hoe weet u zeker dat het de moeite waard is? Dit boek geeft antwoord op al deze vragen en wijst door middel van exacte gps-coördinaten de weg! De beste plekken voor landschapsfotografie, toplocaties voor spectaculaire vogelfotografie en hotspots voor flora en insecten. U hoeft niet langer zelfs alles uit te zoeken. Al het voorwerk is voor gedaan door gedreven lokale fotografen en natuurkenners die het gehele eiland op hun duimpje kennen. Wanneer neemt u de veerboot, met DE MOOISTE FOTOLOCATIES VAN TEXEL in de hand?