Swarovski STX oculairmodule

 2.349,00

Dit betreft alleen de oculairmodule met rechte inkijk, voor een complete telescoop kiest u hierbij nog een lens van 65mm, 85mm of 95 mm.

Lees meer

Tijdelijk uitverkocht

Schoonmaakdoek bij bestellingen boven €100,-
Vandaag besteld, zo snel mogelijk in huis
Ondersteuning van goede doelen

SWAROVSKI OPTIK presenteert een nieuwe generatie telescopen.
De ATX/STX-telescopen hebben een modulair, ergonomisch design waarmee je de wereld heel anders ziet. Twee oculairmodules en drie objectiefmodules met SWAROVISION-technologie bieden samen in totaal zes verschillende telescopen, geschikt voor elke observatiesituatie. De ATX/STX-telescopen staan ook voor eenvoudig gebruik. Voor het eerst zitten de zoom- en de scherpstelring nu vlak naast elkaar, zodat je de telescoop intuïtief en snel met één hand kunt bedienen. Deze nieuwe familie telescopen is vanaf september 2012 verkrijgbaar bij gespecialiseerde dealers en kan worden aangevuld met speciaal ontwikkelde digiscoping-oplossingen en talloze toebehoren.

Of je nu in Costa Rica bent om vogels te observeren, een dag in het moeras doorbrengt of geduldig de kustlijn aftuurt, elke observatiesituatie vereist weer andere optische instrumenten en ook je persoonlijke voorkeur speelt natuurlijk een rol. Met de nieuwe ATX/STX-telescoopfamilie van SWAROVSKI OPTIK kan je je aan elke situatie aanpassen zonder concessies te doen aan prestaties of functie. Optische helderheid, gebruiksvriendelijkheid, ergonomisch design en modulaire flexibiliteit zijn samengebracht en hebben een ware revolutie veroorzaakt in de geschiedenis van de telescoop en vormen inmiddels de nieuwe standaard.

‘De havik in ons logo symboliseert precies waar SWAROVSKI OPTIK voor staat. We willen de wereld opnieuw ontdekken door zijn ogen: haarscherp zicht, snel reactievermogen en eerbied voor de schoonheid van de natuur zijn daarbij de sleutelwoorden,’ aldus Carina Schiestl-Swarovski, bestuursvoorzitter van SWAROVSKI OPTIK. ‘Dankzij de nieuwe ATX/STX-telescopen kan de havik met hernieuwde kracht zijn vleugels spreiden en dingen in beeld krijgen die eerder onzichtbaar waren maar nu met een onvoorstelbare helderheid worden onthuld. Ik ben ontzettend blij dat we er in nauwe afstemming en samenwerking met gebruikers in geslaagd zijn de telescoop opnieuw uit te vinden.’

Modulair en prettig draagbaar: ongekend veelzijdig
Met de ATX/STX-familie heeft SWAROVSKI OPTIK de telescoop opnieuw uitgevonden. Voor het eerst kan je de prestaties van de telescoop aanpassen door het objectief te verwisselen, al naar gelang de situatie waarin je de telescoop wilt gebruiken. Twee oculairmodules (recht of met een hoek) en drie objectiefmodules met een diameter van 65, 85 en 95 mm kunnen worden gecombineerd tot in totaal zes verschillende telescopen. Deze noodzakelijke onderdelen kunnen gemakkelijk en veilig worden meegenomen en nemen nauwelijks ruimte in beslag omdat ze uit elkaar kunnen worden gehaald. Je hoeft dus nooit meer te kiezen tussen optimale helderheid, detailherkenning en draagbaarheid.

Opzienbarend en indrukwekkend: scherpe observatie
Het spreekt voor zich dat de ATX/STX-telescopen gebaseerd zijn op SWAROVISION-technologie van SWAROVSKI OPTIK en een voor een telescoop ongeëvenaarde optische kwaliteit hebben. De gebruikte Field Flattener-lenzen zorgen voor een vrijwel vlak beeld. Dit betekent dat zelfs de fijnste structuren haarscherp worden gereproduceerd tot aan de rand. Je hoeft niet steeds opnieuw scherp te stellen en elk detail kan razendsnel worden vastgelegd. Het innovatieve en unieke optische design, inclusief HD-lenzen, biedt een aanzienlijk verbeterde resolutie, is rijk aan contrast en intensiteit en geeft een opmerkelijke kleurweergave. De ATX/STX-telescopen vallen op door hun zoombereik (25-60×65/85 of 30-70×95) en bieden tevens een zeer ruim gezichtsveld (tot 41 m/1000 m). Dankzij de optimale vergroting en herkenning van de kleinste details wordt je kijkbeleving nog intenser. Bovendien wordt het veel gemakkelijker om met name bewegende objecten te vinden. Door de grote oogafstand kunnen ook (zonne)brildragers volledig van deze voordelen profiteren, want het kijken wordt nog comfortabeler. En ook zij kunnen de onnavolgbare randscherpte en het grote gezichtsveld ervaren. Geavanceerde coatings (SWARODUR en SWAROTOP) verbeteren de kleurweergave en transmissie, zelfs tijdens de schemering, en SWAROCLEAN-coatings aan de buitenzijde van de lenzen zorgen voor een antihechtende werking, waardoor de lenzen minder snel vuil worden.

Ergonomisch en accuraat: intuïtief gebruik
Een andere nieuwe functie van de ATX/STX-telescopen is de positie van de scherpstel- en zoomring. Deze zijn voor het eerst naast elkaar geplaatst, zodat ze snel en met één hand kunnen worden bediend. De ATX/STX-telescopen zijn er voor de cruciale momenten, ook wanneer je bewegende objecten volgt en bij digiscoping. Zoeken, inzoomen en scherpstellen zijn nu veel gemakkelijker en je houdt je andere hand vrij om je statief of camera te bedienen. Met de grote, soepel draaiende scherpstelring kan je snel en accuraat scherpstellen. Hij heeft een andere draaiweerstand en structuur dan de zoomring. Dankzij een geïntegreerde en uitschuifbare zonnekap, een richthulpstuk en beschermkappen is deze telescoop zeer comfortabel en betrouwbaar in elke situatie.

Modulair en gebruiksvriendelijk: digiscoping-oplossingen
En dan is er nog een andere nieuwe functie: Voor het eerst zijn telescoop- en digiscoping-oplossingen naast elkaar ontwikkeld in een gezamenlijk proces, zodat het complete systeem snel, eenvoudig en gebruiksvriendelijk kan worden bediend. De modulariteit staat dus ook op digiscoping. Dankzij de betrokkenheid van gebruikers bij de ontwikkeling en de talloze tests die zijn uitgevoerd is het systeem buitengewoon functioneel en gebruiksvriendelijk. Dit innovatieve ontwikkelingstraject heeft twee verschillende adapters opgeleverd. Het TLS APO-apochromatische telefoto-lenssysteem is de eerste cameralensadapter die speciaal is ontworpen voor digiscoping van het hoogste niveau, waarbij de nadruk ligt op beeldkwaliteit (30-mm cameralens voor APS-C of kleinere sensoren) en de mogelijkheid snel te wisselen tussen observatie en fotografie. De DCB II zwenkbare adapter is ideaal voor zowel compacte als systeemcamera’s met een korte lens (‘pancake’-objectief). Hij is heel eenvoudig in het gebruik en kan onderweg zelfs worden opgevouwen. De nieuwe TR II-telescoopstabilisator, met twee steunpunten die veel stabiliteit bieden en de Quick Release voor snelle bediening, levert een optimale beeldkwaliteit en maakt deze uitrusting compleet.
Deze revolutionaire, modulaire ATX/STX-telescopenfamilie van SWAROVSKI OPTIK is gebaseerd op de hoogste ontwikkelings- en productiestandaards, de strengste productie-eisen, maximale gebruiksvriendelijkheid en een duidelijk commitment aan de productielocatie in Tirol.