Prachtvogels, alle 94 vogels van de Rode Lijst

Een unieke verzameling: de reeks korte verhalen van René de Vos, gebundeld met hun portretten door topfotografen van over de hele wereld. Een luxe uitgave die zich thuis voelt op zowel de salontafel als het nachtkastje. Vanaf voorjaar 2024 verkrijgbaar voor Є 34,90. Snelle instappers bestalen nú Є 29,90. Bestel nu al in onze webshop. 

Prachtvogels is de succesvolle rubriek waarmee het tijdschrift vogels van Vogelbescherming, gedurende 18 jaar alle broedvogels van de Nederlandse Rode Lijst portretteerde. Onderhoudende één-pagina-verhaaltjes; tussen de regels van een of twee anekdotes door bieden ze concrete informatie over het wel en wee van een soort. Zo zijn deze vogels nog nooit voor het voetlicht gehaald.
Hans Peeters, die tien jaar hoofdredacteur van het tijdschrift was, tekende voor de fotoredactie, samen met Marc Guyt van fotostockbureau Agami.

Uitgeverij Vogelinformatiecentrum omarmde het initiatief van De Vos en Peeters tot het uitbrengen in boekvorm van de serie Prachtvogels. “Dit boek past precies in onze ideële instelling om bij een breed publiek belangstelling voor vogels van de Nederlandse natuur, parken en tuinen los te maken”, zegt uitgever Marc Plomp. De uitgave werd verrijkt met hoofdstukken over de ontwikkelingen per soort gedurende twee decennia plus actuele informatie. Vogelbescherming Nederland verleent haar medewerking aan het verschijnen van het boek Prachtvogels.

Elk verkocht exemplaar van Prachtvogels betekent een financiële bijdrage aan de bescherming van bedreigde Nederlandse broedvogels.

Je kan ook een vogelsoort uit het boek (uit de Rode Lijst) sponsoren. Dit kan als particulier of als bedrijf. Je wordt dan vermeld in het boek zelf als sponsor. Als bedrijf krijg je ook de mogelijkheid om met een groep van maximaal 10 personen ergens in Nederland een dag op vogelexcursie te gaan.

Kijk op Prachtvogels.nl voor meer informatie over dit prachtige boek en hoe je kan helpen door te sponsoren.