Vogelkijkpunt Renvogelveld opgeknapt

Met dank aan alle deelnemers aan onze vogelexcursies is het vogelkijkpunt Renvogelveld nabij de vuurtoren weer opgeknapt. Na ruim 10 jaar na de aanleg werd het weer eens tijd voor groot onderhoud. In 2013 hebben Marc Plomp en wijlen Jaap Groen, toenmalige eigenaar en uitbater van camping De Robbenjager) initiatief genomen voor dit uitkijkpunt. Met de opbrengsten van de Vogelexcursies van het Vogelinformatiecentrum is het punt toen aangelegd. Ook is toen het Renvogelveld (genoemd naar de Renvogel die er in oktober 1986 werd gezien) opnieuw ingericht.

Het Renvogelveld bestond toentertijd uit een aantal graslanden met twee sterk verlandde sloten. Door forse graafwerkzaamheden werden de twee sloten heringericht tot twee kreken met mooie flauwe oevers. De grond die vrijkwam werd gebruikt ter versterking van de dijk rondom camping de Robbenjager.

Het Vogelkijkpunt was na ruim 10 jaar toe aan herstel. Hans Zuidema en Colinda versteegh en Iris Pijper hebben het herstel uitgevoerd. Zo is het kijkpunt voorzien van een aantal nieuwe palen, planken en zittingen en wordt het nog voorzien van een nieuw voorlichtingsbord.

Ook het pad naar het kijkscherm aan de noordzijde van het Renvogelveld is weer vrijgemaakt van begroeiing en weer voor iedereen toegankelijk. Zo kunnen alle liefhebbers weer genieten van alle vogels die op het Renvogelveld te zien zijn.

Wil je ook een keer mee op een van onze vogelexcursies, kijk dan op www.vogelexcursiestexel.nl voor ons aanbod aan vogelexcursies. Als je bij het Vogelinformatiecentrum een vogelexcursie boekt, weet je ook dat je bijdraagt aan mooiere vogelkijkpunten op Texel. Via de Stichting Texel vogeleiland zorgen dat de opbrengsten aan een goed vogeldoel besteed worden.

Hieronder een filmpje uit 2013 met beelden hoe de inrichting van het Renvogelveld tot stand is gekomen.