De nieuwe outdoor telescoop Swarovski ST Vista leverbaar

Bij het Vogelinformatiecentrum Texel is de nieuwe robuuste outdoor Telescoop van Swarovski, de ST Vista leverbaar. Deze telescoop is eigenlijk ontwikkeld voor bedrijven en organisaties die ergens een permanente telescoop willen opstellen waar iedereen gebruik van kan maken. Natuurlijk kan deze telescoop ook geleverd worden aan particulieren die er één in de tuin, daktarras of elders willen hebben, zelfs binnen kan deze telescoop opgesteld worden.

Technisch is deze telescoop niet nieuw. De binnenzijde, dus de optiek en mechaniek is gebaseerd op de rechte inkijk van de ATX95HD (het is dus eigenlijk de STX95HD). Om de telescoop zo robuust mogelijk uit te voeren zijn er een aantal technische wijzigingen doorgevoerd. Zo heeft deze telescoop geen zoommogelijkheden maar een vaste vergroting van 30x en werd de scherpstelling verlegd naar een ring voorop het oculair. Herdoor kent deze telescoop een minimum aan uitwendig bewegende delen. De buitenkant is indrukwekkend onder handen genomen. Zo is de buitenzijde geheel van speciaal gecoat aluminium om langdurig de meeste extreme weersomstandigheden te trotseren. Zout, zand, regen, ijs, hier moet deze telescoop probleemloos tegen kunnen.

De telescoop is als één geheel gemonteerd op een eveneens uit robuust aluminium opgetrokken schommelkop waar niets aan in te stellen is. De lagers van de schommelkop zijn zo ingesteld dat te telescoop probleemloos 360 graden te roteren is en probleemloos van boven naar beneden gekanteld kan worden. Het geheel wordt geleverd met speciale slotbouten die alleen door de eigenaar verwijderd kunnen worden. Zo kan de telescoop op diverse zuilen, stellages of ondergronden gemonteerd worden. Hierdoor wordt het geheel zo goed als “hufterproof”.

Bij aanschaf biedt Swarovski een speciale service. Gedurende de eerste 5 jaar mag de gehele unit een aantal keer naar de fabriek worden gestuurd. Hier krijgt de unit dan zonder kosten service en kan er zelfs voor gekozen worden om het frontglas te laten vervangen. Hierdoor blijft een optimaal kijkgenot langdurig gegarandeerd.

Over kijkgenot gesproken!. Iedereen die wel eens door een ATX95 heeft gekeken weet wat kijkkwaliteit inhoud. Deze ST Vista geeft dus precies hetzelfde beeld. Door de 30x groothoek is de beeldhoek ongekend en door het toepassen van de zogenaamde field flattener lenzen is dit de enige telescoop is dit segment die 100% een scherp beeld geeft. Van rand tot rand. Ook bij donker weer, want door de 95 mm doorsnee van de frontlens kan er een overvloed aan licht binnenvallen, dus van zonsopkomst tot zonsondergang is de ST Vista uitstekend bruikbaar.

In maart zijn we als Vogelinformatiecentrum speciaal voor de ST Vista naar Oostenrijk afgereisd Hier hebben we in de Swarovski-fabriek de ST Vista voor het eerst kunnen testen. Hier kunnen we heel kort over zijn: Indrukwekkend. De ruim 8 kg wegende telescoop oogt en voelt heel robuust aan. Ziet er heel fraai uit, en nog belangrijker, deze telescoop heeft het beste beeld van alle outdoortelescopen die er momenteel op de markt zijn. Deze telescoop steekt qua robuustheid en kwaliteit zover boven de andere outdoor telescopen uit, dat enige vergelijking geen zin heeft.

Natuurlijk kent deze telescoop ook kwetsbare delen, zoals iedere telescoop is het glas waar mensen bij kunnen kwetsbaar. Ondanks deze de buitenste lenzen voorzien zijn van extra gehard glas met speciale vuilwerende en harde coatingen, dan nog blijft glas kwetsbaar. Wie wil kan dit onherstelbaar beschadigen. Maar deze telescoop is gewoon zo mooi uitgevoerd dat iedereen het wel uit zijn hoofd laat om hier verkeerd mee om te gaan. Deze telescoop straalt klasse uit.

Door alle techniek en door de zeer robuuste, maar toch heel fraaie uitvoering is de ST Vista niet goedkoop. De ST Vista is leverbaar voor een bedrag van € 9.999,00 (dit is exclusief 21% BTW). Hiervoor krijgt u een complete ST Vista inclusief schommelkop en inclusief robuuste transportkoffer. Vanaf heden heeft de ST Vista een levertijd van circa 7 werkdagen.

Het Vogelinformatiecentrum is één van de exclusieve dealers voor deze speciale outdoor telescoop. Dit houdt in dat we de telescoop snel kunnen leveren en wij kunnen geïnteresseerde bedrijven, instanties, particulieren kwalitatief goed informeren over plaatsing, en de benodigde technische ondersteuning geven.

Dit voorjaar is er door Swarovski één demo-exemplaar van de ST Vista geschonken aan het Haringvliet project. Deze Telescoop is geplaatst bij de Scheelhoek in vogelkijkhut “Tij”.  Wilt u meer informatie over deze bijzondere telescoop of heeft u een project waar u een speciale robuuste outdoor telescoop zou willen plaatsen, neem dan contact met ons op via onze contactgegevens

Wilt u meer technische informatie over de Swarovski ST Vista zie dan de engelstalige brochure hieronder.

FactSheet_ST_Vista_EN

Het Vogelinformatiecentrum is samenwerkingspartner met Waarneming.nl