Een jas voor elke dag eropuit

Vogelaars en andere natuurliefhebbers zijn graag buiten en liefst lange tijd. Warme en prettig zittende kleding is daarvoor een vereiste. Het Vogelinformatiecentrum heeft jassen, fleece en caps van het Engelse merk Paramo; dat is in de UK hét merk voor buitenkleding. We hebben zowel heren- als dameskleding. Met een combi van een jas en een fleecevest blijf je in de winter goed op temperatuur. De jassen zijn wind- en waterdicht zodat het ook mogelijk is met slecht weer naar buiten te gaan zonder doorweekt te worden. De soepele stof is fluisterstil en maakt dat je volop bewegingsvrijheid hebt en niet gehinderd wordt door stugge stof of te dikke voering. Het zijn comfortabele jassen, waarin het jaarrond goed toeven is voor buitenmensen. Niets voor niets is het gezegde: slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. De outdoor-jassen zijn verkrijgbaar in groen, blauw en grijs.

De jassen hebben een capuchon, maar als u liever een cap heeft, ook daar heeft Paramo in voorzien. De caps zijn waterproof en door de grote klep heeft u geen last van zon, regen en sneeuw. Een prima aanvulling op de jas of voor de momenten dat u met zonnig weer zonder jas op pad bent. We hebben de caps in groen en zwart.

Als cap of jas vies worden, vermindert de waterdichtheid op die plekken. Dat is eenvoudig op te lossen door het product eerst te wassen met Nikwax-techwash en daarna het opnieuw waterdicht te maken met Nikwax TX-direct. Een duo-pakket hiervan vindt u in onze webshop.

De kleding van Paramo is vrij van PFC en de stof is recyclebaar. De duurzaamheid van het merk zit ook in de manier van produceren. De jassen worden gemaakt door mensen in armoede die in sociale projecten de kans krijgen een bestaan op te bouwen.