Het Vogelinformatiecentrum komt naar u toe (De Groene Jonker)

Het Vogelinformatiecentrum komt naar je toe om ook elders in Nederland vogelrijke excursies te organiseren, en om iedereen de kans te geven om onze optiek van Swarovski zelf in de praktijk te proberen.  Mark Collier, werkzaam bij het Vogelinformatiecentrum en ook certified Trainer bij Swarovski Optik, is in zijn vrije tijd fervent vogelaar en maakt graag foto’s door de telescoop (digiscoopspecialist).

Op zaterdag 23 april neemt Mark Collier je mee door het natuurgebied de Groene Jonker. Dit gebied nabij de Nieuwkoopse Plassen is een vrij nieuw maar bij de vogels, heel bekend moerasgebied. In het voorjaar is het daar een eldorado aan moerasvogels. Die ochtend maak je kans op verschillende rietvogels zoals snor, blauwborst, rietzanger, rietgors en naar verwachting zal je ook de roerdomp wel te horen krijgen.

De vogelexcursie duurt ongeveer tussen de twee en drie uur en er kunnen maximaal 8 mensen mee. Voor alle acht de deelnemers is er eventueel optiek van Swarovski beschikbaar om zelf gedurende de excursies uit te proberen. De prijs van de excursie bedraagt 20 euro per persoon. Meer informatie en reserveren kan hier. 

Mark, afkomstig uit Engeland, werkt in het dagelijks leven als onderzoeker bij een ecologisch adviesbureau en is als vrijwilliger product specialist bij Swarovski Optik. Mark is al jarenlang fanatiek vogelaar en fotografeert graag door een telescoop. Vanaf januari 2022 zal Mark voor het Vogelinformatiecentrum geregeld activiteiten ontplooien op verschillende plekken in Nederland. In samenwerking gaan we vogelexcursies, workshops en lezingen organiseren. Mark rijdt daarvoor in een prachtig uitgeruste Volkswagen Caddy van het Vogelinformatiecentrum.

Naast bovengenoemde activiteiten is Mark voorzien van vele reserve-onderdelen van Swarovski verrekijkers en telescopen. Hij kan ter plekke kleine schoonmaakwerkzaamheden en vervangingen uitvoeren. Dit allemaal onder service en garantie van het Vogelinformatiecentrum.

Organiseert u zelf iets en wilt u ons uitnodigen op uw evenement of verenigingsavond? Wilt u dat wij een keer voor uw Vogelwerkgroep een dagdeel of een avond organiseren? We denken met u mee en komen graag langs. Neem vooral contact met ons op. Dit kan altijd via de mail.

Bent u mee geweest op een betaalde vogelexcursie of workshop van het Vogelinformatiecentrum (met Mark of op Texel) en gaat u binnen twee maanden na deze activiteit over tot aanschaf van een verrekijker of telescoop, dan krijgt u de kosten voor de excursie of workshop retour.