Lepelaars kijken

Waar kan ik een lepelaar zien? Het is een vraag die vaak gesteld wordt in het Vogelinformatiecentrum. Als je de plekken weet, kun je de vogel eigenlijk niet missen. En als je ze niet kent ook niet, langs de Waddendijk, bij de Mokbaai, in de Slufter, in deze tijd van het jaar zijn ze volop te zien. Wie ze niet alleen wil zien, maar ook iets weten van de lepelaars (en meer!) op Texel, kunnen we het boek Texel is anders aanraden. Het is momenteel in de aanbieding en een tientje goedkoper: €24,95. We lezen erin dat lepelaars al in de negentiende eeuw op Texel broedden, hoe zij de Tweede Wereldoorlog overleefden en waar ‘onze’ lepelaars in de winter zijn.

Ernst Poorter schreef het prachtige boek Lepelaargewoonten – Lepelaargenoten. In dit boek is veel wetenschappelijke en veldkennis bijeengebracht. We lezen over voedsel, trekgedrag en voortplanting maar ook over het plezier in het kijken van vogels. De foto’s laten de beschreven gedragingen zien. 314 pagina’s over de lepelaar, een prachtige manier om heel veel meer te weten te komen over deze intrigerende vogel! Te krijgen in onze webshop: € 37,50.

Voor al die mensen die plezier gekregen hebben in het beter kijken naar vogels, brengen we graag onze eigen Texelse kijker onder de aandacht. De TX-kijker is een verrekijker van Bynolyt die in samenwerking met het Vogelinformatiecentrum is doorontwikkeld. Deze kijker is alleen bij ons te koop en verkrijgbaar in twee uitvoeringen: 8x42HD en 10x42HD. Als u een goede kijker in de middenklasse zoekt met een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding, dan kunnen we u de TX van harte aanbevelen. Kom hem testen in het Vogelinformatiecentrum of bestel in de webshop en we sturen hem goed verpakt en veilig op.