Vogelgids & Checklist, Vogels van Texel is uit.

Bestel deze vogelgids in onze webwinkel

Met trots presenteren we onze nieuwe Vogelgids & Checklist Vogels van Texel. Aan deze gids is lange tijd gewerkt en het is het meest complete overzicht van alle vogels die op Texel gezien zijn. Wat ooit begonnen is als een eenvoudige checklist is inmiddels uitgegroeid tot één van de beste vogelgidsen ooit. Met meer dan 400 vogelsoorten en meer dan 1.600 foto’s voor de illustraties, is dit echt één van de beste vogelgidsen die je voor veel gebieden in Nederland kunt gebruiken.

De vogelgids is uitgegeven in een klein, handig formaat en bevat 208 pagina’s. Alle soortteksten zijn kort en beknopt gehouden en gaan vooral in op de belangrijkste kenmerken om de soort goed op naam te kunnen brengen. Iedere vogelsoort is voorzien van meerdere vakkundig vrijgemaakte foto’s waarbij de belangrijkste kenmerken met streepjes zijn aangegeven. Dus in één oogopslag zie je waarop je bij iedere vogelsoort moet letten. Bij vrijwel iedere soort zien je het verschil tussen mannetje en vrouwtje en jonge vogels. Vaak staan er ook de kenmerkende vliegbeelden bij. Het is hiermee echt een vogelgids voor iedereen geworden. Zowel de beginnende vogelaar kan in één oogopslag zien waar op te letten. Maar ook de fervente vogelaar die alle kenmerken al kent heeft aan deze gids de perfecte geheugen steun. Hoe handig is het om even voor de zekerheid een paar soortkenmerken na te kijken.

Deze vogelgids heeft naast ruim 400 soortbeschrijvingen met foto’s ook een aantal inleidende hoofdstukken met beschrijvingen van de meest belangrijke vogelgebieden van Texel. Per gebied krijg je een korte omschrijving van het gebied met de meest kenmerkende vogelsoorten die je daar kunt aantreffen. Alle gebieden zijn aangeduid op een overzichtskaart en bij alle gebiedsbeschrijvingen staat een QR code die direct verwijst naar Waarneming.nl met het overzicht van de recente vogelwaarnemingen in dat betreffende gebied.

Naast een goede vogelgids is deze uitgave ook een heuse checklist. Bij iedere soort kan je zelf bijhouden of je hem gezien hebt en in welke maanden je hem gezien hebt. Per soort wordt er in zogenaamde “raro-meters” aangegeven hoe zeldzaam de soort is en in welke maanden je die vogelsoort kan aantreffen op Texel. Daarmee is dit boekje erg handig om altijd bij je te hebben. Het formaat en gewicht laten dat ook makkelijk toe.

Deze Vogelgids is uitgebracht door het Vogelinformatiecentrum Uitgeverij. Dit is een samenwerking tussen het Vogelinformatiecentrum Texel, Agami Photo Agency en Blue Robin DTP. De teksten zijn geschreven door Rodny Stolk en Marc Plomp van het Vogelinformatiecentrum en de kenmerken zijn aangeduid door Arnold Meijer en Koen Stork. De Foto’s zijn allemaal aangeleverd door Agami Photo Agency (Marc Guyt) en Arnold Meijer van Blue Robin heeft de gehele opmaak verzorgd. Door het Vogelinformatiecentrum Uitgeverij wordt er nu ook gewerkt aan een Nederlandse Vogelgids op basis van dit concept.

De gids is verkrijgbaar in het Vogelinformatiecentrum op Texel, in Natuurcentrum De Marel en in verschillende andere boekwinkels. Natuurlijk kunt u deze gids ook online in onze webwinkel bestellen. De prijs is 16,99 euro.