Vogelgids & checklist Vogels van Texel

16,99

De Vogelgids & checklist Vogels van Texel is één van de beste vogelgidsen die er op dit moment verkrijgbaar is. Met meer dan 400 soorten en 1.600 foto’s is dit niet alleen een vogelgids voor Texel, maar eigenlijk voor heel Nederland. Voor beginnende als gevorderde vogelaars.

473 op voorraad

Beschrijving

Vogels van Texel & checklist is één van de meest uitgebreide vogelgidsen die ooit is uitgebracht. In een handig en compact zakformaat en meer dan 200 pagina’s, worden meer dan 400 vogelsoorten beschreven en in beeld gebracht. Om de soorten goed in beeld te brengen werden meer dan 1.600 foto’s gebruikt en bij iedere foto staan de kenmerken duidelijk aangegeven. Iedere soort is voorzien van een korte bondige tekst. Ook staat per soort beschreven waar je de soort op Texel kunt vinden.

Naast een complete vogelgids (welke ook bruikbaar is voor andere delen van Nederland), is deze gids ook een checklist waarbij je per soort kunt aangeven of je de vogel gezien hebt en in welke maand van het jaar.

Omdat Texel de meest vogelrijke gemeente van Nederland is, met inmiddels 400 waargenomen soorten, is deze gids dus ook bruikbaar in andere delen van Nederland. Zo koopt u dus niet alleen een Texelse Vogelgids, maar een uitermate goede gids voor geheel Nederland.

De gids is bewust toegankelijk gemaakt voor beginnende en gevorderde vogelaard.

In de inleidende hoofdstukken worden de belangrijkste vogelgebieden van Texel beschreven. Deze teksten zijn voorzien van een QR code waarmee u direct in Waarneming.nl komt en de meeste recente waarnemingen van die dag kunt zien. Daarom is het altijd handig deze gids bij u te hebben als u Texel bezoekt.

Extra informatie

Gewicht 0.3 kg

Kenmerken

  • Meer dan 45 gebieden en 160 locaties in detail beschreven
  • Geschreven en samengesteld door lokale natuurfotografen
  • 170 concrete GPS locaties
  • Voor landschaps-, macro-, vogel-, wildlife- en creatieve fotografie
  • Tientallen kaartjes met locaties
  • Met vermelding van de beste moment van de dag, maanden van het jaar en ideale weersomstandigheden
  • Het boek is 21×24 cm en telt 144 pagina’s