Texel op de Birdfair 2017

Net als voorgaande jaren waren het Vogelinformatiecentrum en het Nationaal Park Duinen van Texel ook dit jaar weer aanwezig op de British Birdwatching Fair 2017 in Rutland Water (Engeland). Deze Birdfair is de grootste ter wereld en trekt jaarlijks 30-35.000 bezoekers. De Birdfair is een beurs voor mensen die van natuur houden en dan speciaal vogelaars. Je vindt er alles wat met vogels kijken te maken heeft. Ieder land waar het goed vogels kijken is, biedt zich op de Birdfair als vakantiebestemming aan, zo ook Texel.
BF016
Op de Birdfair delen we een stand met foto stockbureua Agami met als doel Texel als Birders’ Paradise te promoten, en dat werkt. Texel is erg populair onder de Britse vogelaars alleen een aantal jaar geleden kwamen we er achter dat de goede bereikbaarheid, en het feit dat er veel accomodatie is, niet of nauwelijks bekend is. Tijd voor aktie dus. Dit was het vierde jaar dat we op de Birdfair aanwezig waren waarvan het tweede in samenwerking met het Nationaal Park.
BF026
De Engelse zijn helemaal weg van het feit dat op Texel de meeste vogels zo dicht langs de weg zitten en dat de soortdichtheid zo hoog is. Vogels als Lepelaar en Blauwborst staan voor de meeste Britse Vogelaars hoog op de verlanglijst.

Filmbeelden met vogels die gemaakt zijn op Texel doen wonderen. De gehele dag vergapen mensen zich aan de grote LCD schermen die we mee hadden.
BF048
Leuk is dat de vele gesprekken die we gevoerd hebben, meestal eindigden in een toezegging we komen naar Texel. En inmiddels blijkt dat ze woord houden. Afgelopen jaar hebben we als Vogelinformatiecentrum al heel wat Engelsen die we op de Birdfair ontmoet hebben, mogen rondleiden over het eiland. En ook nu heb ik de eerste mailtjes van mensen die we afgelopen Birdfair ontmoet hebben alweer binnen. Wij denken dat we hiermee echt een nieuwe doelgroep aanspreken die vooral in de rustigere maanden naar Texel willen komen.
BF012
Ook was er veel aandacht voor het Wadden Vogelfestival van 12 en 13 mei 2018. Dat is toch een goede tijd om vogels te komen kijken op Texel. Voor ons was het ook een goede gelegenheid om te netwerken binnen de vele top-vogelaars die er uit andere landen zijn. We hebben meerdere mensen gesproken die wellicht interesse hebben om mee te doen aan onze Texel Big Day, de 24 uurs vogelrace voor het goede doel, die op 12 mei ingepland staat.
BF020
BF022
BF036
BF041